Skip to main content

Algemene voorwaarden


RUILEN & RETOURNEREN

RETOURKOSTEN

Wanneer u een artikel wil retourneren vragen wij hiervoor een retourkost van € 4,95. Indien wij opmerken dat het geretourneerde artikel te veel schade heeft opgelopen en/ of gedragen is, zullen wij de terugbetaling niet uitvoeren en wordt de schade van het artikel gefactureerd naar uw adres.

RETOUR AANMELDEN + RETOURLABEL AANMAKEN

Heeft u een retour of wenst u een artikel te ruilen? BV Van Herreweghe biedt 2 mogelijkheden aan om één of meerdere producten te retourneren/ te ruilen:

1. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Stuur een mailtje waarin u het artikelnummer en maat aangeeft alsook de retourreden. Wij kijken dit zo snel mogelijk voor u na.

2. Via onze winkels. Voldoet het product niet aan uw verwachtingen en/of wenst u iets anders dan kan u deze omruilen of retourneren in onze winkels. Daar kijken wij samen met u naar een gepaste oplossing. Dit is gratis.

Wanneer de retour onverzekerd werd verzonden hebben we het recht deze te weigeren. Wanneer de retour niet binnen de 14 dagen na levering is ontvangen, hebben wij het recht de terugbetaling of ruiling te weigeren.
Wanneer wij uw retour ontvangen zal ons team deze nakijken op schade en volledigheid. Als wij opmerken dat het geretourneerde artikel te veel schade heeft opgelopen en/ of gedragen is, zullen wij de terugbetaling niet uitvoeren en wordt de schade gefactureerd naar uw adres.

In volgende instructies kan u uw retour aanmelden via mail:

 1. Toon aan welk item je wilt retourneren met daarbij de juiste retourreden. 
 2. De vervoerder is automatisch bpost. U kan een filiaal naar keuze aanspreken voor de retourzending.
 3. Verpak de artikelen in de originele verpakking (verzendzak of doos) 
  • Ongedragen en onbeschadigd met kaartjes*
 4. Vergeet niet uw pakbon mee te sturen met uw retourzending
 5. Retourneren kan binnen de retourtermijn van 14 dagen
 6. De retourzending zal binnen 1 tot 5 werkdagen na ontvangst verwerkt worden. Vervolgens ontvangt u een terugbetaling op de rekening waarmee is betaald.

* Een retour moet voldoen aan onderstaande voorwaarden:

 • Het product mag niet gedragen en/of beschadigd zijn
 • Producten kunnen niet geretourneerd worden wanneer de seal verbroken is
 • (Sport)kleding mag alleen in ongebruikte en onbeschadigde staat geretourneerd worden: de kaartjes moeten nog bevestigd zitten aan de (sport)kleding
 • Badkleding mag alleen in ongebruikte en onbeschadigde staat geretourneerd worden: de hygiëne-strip mag niet verwijderd zijn, het product mag er niet gedragen of beschadigd uit zien, de kaartjes moeten nog bevestigd zitten aan de badkleding

 
RETOURADRES:
BV Van Herreweghe
Wanzelesteenweg 61
9260 Serskamp (Wichelen)

 


ALGEMENE VOORWAARDEN

Inhoudsopgave:

Artikel 1 - De ondernemer

Artikel 2 - Toepasselijkheid

Artikel 3 - Het aanbod

Artikel 4 - Levering

Artikel 5 – Prijs & betaling

Artikel 6 – De overeenkomst

Artikel 7 – Retour & herroepingsrecht  

Artikel 8 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

Artikel 9 - Garantie

Artikel 10 - Klachtenregeling

Artikel 11 - Geschillen

Artikel 12 - Aansprakelijkheid

Artikel 13 – Auteursrecht & intellectuele eigendom

Artikel 14 – Privacy

Artikel 15 – Contactgegevens  

 

Artikel 1 - De ondernemer

BV Van Herreweghe
Wanzelesteenweg 61
9260 Serskamp (Wichelen)

Telefoonnummer: 09 369 14 63. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09u00 en 18u00.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Btw-identificatienummer: BE0870 400 695
(zij/wij/ons = BV Van Herreweghe)

 

Artikel 2 – Toepasselijkheid

 • De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van BV Van Herreweghe en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen BV Van Herreweghe en de consument.
 • Op de BV Van Herreweghe webshop zal u de algemene voorwaarden bevestigen alvorens u een bestelling plaatst.
 • U zal geen bestelling kunnen plaatsen wanneer u de algemene voorwaarden niet aanvaardt.
 • BV Van Herreweghe kan steeds de algemene voorwaarden aanpassen. Bij tegenstrijdigheid nemen de huidige algemene voorwaarden de bovenhand.
 • Onze producten worden enkel verkocht aan consumenten met een leeftijd vanaf 18 jaar.
 • Onze producten worden verkocht in de hoeveelheid die voor consumenten gebruikelijk is.

Artikel 3 - Het aanbod

3.1 Indien BV Van Herreweghe tijdens de verwerking van uw bestelling vaststelt dat uw bestelde product(en) niet meer beschikbaar is/zijn, dan kunnen zij uw bestelling helaas niet volledig doorvoeren. In dat geval kiezen zij ervoor uw bestelling gedeeltelijk of geheel te weigeren. U zal per e-mail op de hoogte gebracht worden. Wanneer de betaling echter is overgemaakt naar BV Van Herreweghe, wordt de terugbetaling van de niet-beschikbare producten gegarandeerd.

3.2 Het aanbod met een beperkte geldigheidsduur of onder speciale voorwaarden, zal BV Van Herreweghe duidelijk vermelden.

3.3 Het aanbod is telkens duidelijk omschreven op de BV Van Herreweghe webshop. Vergissingen of typfouten in het aanbod binden de onderneming niet.

3.4 De productafbeeldingen van het aanbod zijn waarheidsgetrouwe weergaven van de producten en zijn gedeeltelijk door eigen diensten opgemaakt.

3.5 Het aanbod op de BV Van Herreweghe webshop is geldig zolang de voorraad strekt.


Artikel 4 - De levering

4.1 Voorlopig laat BV Van Herreweghe enkel leveringen toe in België.

4.2 De consument kan kiezen tussen twee opties voor levering, nl. Thuislevering of in één van de winkels van BV Van Herreweghe.

Wanneer u uw bestelling en/ of uw reservatie ophaalt in één van de BV Van Herreweghe winkels is dit gratis. Wanneer u kiest voor thuislevering zal u € 3,95 betalen bij een bestelling onder € 50,00. Een bestelling boven € 50,00 wordt gratis geleverd aan huis. (Zie verzendingsbeleid)

4.3 BV Van Herreweghe is niet aansprakelijk voor foutieve of ongeldige adressen. De consument is verantwoordelijk voor de geldigheid en correctheid van zijn/haar adressen.

4.4 De plaats van de levering is het adres dat de consument aan BV Van Herreweghe kenbaar heeft gemaakt.

4.5 BV Van Herreweghe zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.

4.6 Een normale levering bedraagt drie tot vijf werkdagen. Afhankelijk van tussenkomst van omstandigheden en overmacht. Een mogelijke vertraging van de levering zal in geen geval aanleiding geven tot een schadevergoeding.

4.7 BV Van Herreweghe levert voorlopig uitsluitend via bpost.


Artikel 5 – Prijs & Betaling

5.1 De voorgestelde en aangegeven prijzen op het moment van uw bestelling zijn van toepassing. Op de prijzen is de BTW inbegrepen.

5.2 BV Van Herreweghe zal € 3,95 rekenen voor bestellingen onder € 50. Een levering in een BV Van Herreweghe winkel is gratis ongeacht een bestelling onder € 50 is.

5.3 Uw betaling van uw bestelling wordt verricht volgens de betalingswijze die in de BV Van Herreweghe webshop zijn aangeboden onder de genoemde voorwaarden. De betalingen verlopen via Mollie. BV Van Herreweghe zorgt steeds voor een veilige betalingsformule.
 

Artikel 6 – De overeenkomst

6.1 De consument heeft vrijblijvend de keuze om producten bij BV Van Herreweghe te bestellen. De consument sluit de koopovereenkomst wanneer de bestelling wordt verzonden. De producten op de BV Van Herreweghe webshop worden aangeleverd door BV Van Herreweghe zelf. Zij beslissen zelf of zij de bestelling al dan niet aanvaarden. Wanneer de bestelling niet wordt uitgevoerd, delen zij dit meteen mee aan de consument. (zie artikel 3 – Het Aanbod)

6.2 BV Van Herreweghe heeft het recht uw bestelling te weigeren wanneer de hoeveelheid van producten ongebruikelijk is en/ of wanneer BV Van Herreweghe een vermoeden heeft van fraude en/of oplichting.

6.3 BV Van Herreweghe heeft het recht om bestellingen te weigeren wanneer:
- het product niet meer beschikbaar is of bij uitputting van de voorraad (zie artikel – Het Aanbod);
- er rechtsmisbruik heerst of bij kwade trouw van de klant;
- er geval van overmacht is;
- er vermoeden is dat de consument de artikelen opnieuw gaat verkopen
              

Artikel 7 – Retour & herroepingsrecht


7.1 De consument heeft het recht om zijn bestelling binnen een termijn van 14 dagen te retourneren naar BV Van Herreweghe. Als de consument dit recht wil uitoefenen, moet de klant BV Van Herreweghe op de hoogte stellen van de beslissing om de overeenkomst te herroepen. Dit kan de consument doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 09 369 14 63. (Zie retourbeleid)

7.2 De herroepingstermijn vervalt 14 dagen na de dag waarop de consument het product fysiek in bezit heeft genomen.

7.3 Retours die herroepen worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zullen een retourkost hebben van € 4,95. Retours die herroepen worden via een BV Van Herreweghe winkel zijn gratis.

7.4 De producten mogen tijdens de herroepingstermijn enkel uitgepakt of gebruikt worden in de mate dat nodig is. Teruggestuurde goederen mogen noch gedragen zijn, noch een verbroken seal hebben. (Zie retourbeleid)

7.5 De consument is aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten. Het is aan te raden dat de consument, bij het passen van de producten, de originele prijskaartjes, hygiënestrips en de seals niet zal openen of verwijderen. De consument zal de producten van BV Van Herreweghe niet beschadigen.

7.6 De consument kan zich gedurende minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.

 

Artikel 8 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

 • Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.

 

Artikel 9 - Garantie

 • Wanneer de door de consument bestelde producten niet conform zijn aan de geplaatste bestelling, zal BV Van Herreweghe ten gepaste tijden met de consument kijken naar een strokende oplossing.

 

Artikel 10 - Klachtenregeling

 • Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer.
 • De consument dient BV Van Herreweghe in ieder geval 4 weken de tijd te geven om de klacht in onderling overleg op te lossen.
 • Bij klachten dient een consument zich allereerst te wenden tot BV Van Herreweghe.
 • De consument moet de klachten aanmelden via mail of telefoon naar BV Van Herreweghe.
 • BV Van Herreweghe zal geen klachten aanvaarden via onze sociale media.

 

Artikel 11 - Geschillen

11.1 Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend het Belgische recht van toepassing.

Artikel 12 – Aansprakelijkheid


13.1 De maat- en lengte-informatie blijft een benadering. BV Van Herreweghe is niet aansprakelijk voor foutieve informatie hiervan.

 

Artikel 13 – Auteursrecht & intellectuele eigendom


13.1 De integrale inhoud van de BV Van Herreweghe webshop (inclusief ontwerp van de website en webshop, teksten, foto’s, afbeeldingen, illustraties, reclameadvertenties en promotiemateriaal) is eigendom van BV Van Herreweghe of verwante ondernemingen.

13.2 De consument mag de inhoud énkel downloaden voor niet-commerciële doeleinden en persoonlijk gebruik. Het kopiëren of opslaan van inhoud op BV Van Herreweghe voor niet persoonlijk of commercieel gebruik is niet toegelaten.

13.3 De vernoemde handelsmerken, handelsnamen, logo’s en producten zijn beschermd en mogen niet worden gebruikt zonder de voorafgaande schriftelijke toelating van BV Van Herreweghe, hun partners of de rechtmatige eigenaars van deze rechten. Alle tekens, illustraties, beelden of emblemen die op onze producten, toebehoren of verpakkingen verschijnen, zijn en blijven de exclusieve eigendom van BV Van Herreweghe. De reproductie hiervan, geheel of gedeeltelijk, voor welke reden of voor welk middel dan ook, is strikt verboden. Ook het gebruik van om het even welke combinatie met een ander teken, symbool, embleem of ander distinctief teken is verboden.

Artikel 14 – Privacy


14.1 BV Van Herreweghe erkent het belang van de privésfeer. Bij het gebruik van de BV Van Herreweghe webshop aanvaardt de consument dit privacybeleid. Door online in de BV Van Herreweghe webshop te bestellen, geeft de Klant de ondubbelzinnige toestemming om alle verkregen persoonlijke gegevens op te nemen in een bestand en te gebruiken voor de administratie van de klantgegevens, het beheer van de bestellingen, leveringen en facturen, marketing- en publiciteitsdoeleinden. De consument heeft voor alle persoonlijke gegevens te allen tijde het recht op inzage en op wijziging en het recht om zich te verzetten tegen het gebruik van deze gegevens voor direct marketingdoeleinden.


Artikel 15 – Contactgegevens

BV Van Herreweghe (filiaal 1)                                                        Filiaal 2
Wanzelesteenweg 61                                                                      Bevrijdingslaan 165
9260 Serskamp (Wichelen)                                                            9200 Appels (Dendermonde)

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor al uw vragen of opmerkingen.
Mail uw retour naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laat BV Van Herreweghe weten wat de reden van retour is als ook het product en maat.

U kan telefonisch contact opnemen met BV Van Herreweghe op 09 369 14 63 (Filiaal 1 – Serskamp) of 052 22 57 63 (filiaal 2 – Appels)

De algemene voorwaarden van BV Van Herreweghe zijn het laatste bijgewerkt op 20/09/2022.

 

VERZENDING

VERZENDING

Voorlopig verzenden we enkel binnen België. Alle webshop bestellingen van BV Van Herreweghe worden verzonden via bpost. Ook op zaterdag! Als je pakket door bpost verwerkt is, ontvang je een email met het tracking nummer. Een normale levering bedraagt drie tot vijf werkdagen afhankelijk van onvoorziene omstandigheden en/ of overmacht.

VERZENDKOSTEN

Wij bieden gratis verzending aan voor bestellingen binnen België vanaf €50. Plaats je een bestelling onder de €50? Dan wordt er een standaard verzendbijdrage van €3,95 in rekening gebracht.


GRATIS AFHALEN

Je kan er ook voor kiezen om je bestelling af te halen in onze winkels, dit is gratis. Deze optie kun je aanvinken bij het uitchecken. Je ontvangt een e-mail wanneer jouw bestelling klaar ligt om af te halen.